Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yapılan yarışmalarda oyunların kazananlarına hediyeleri verildi. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nin konusu olan sofra adabı, öğrencilere yaparak yaşayarak öğretilmesi amacıyla, 5.Sınıf öğrencilerimizle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Muhammet İkbal Kılıç koordinatörlüğünde kahvaltı etkinlikleri düzenlendi.

Nis

Okulumuz 5-B Sınıfıyla yürüyerek parla tepesine çıktık. 2.sini gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüz artık okulumuzun geleneği haline geldi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çoşkuyla kutlandı.

Nis

Yıldız Kız Spor Tırmanışı Branşında Sporcularımız Sakarya 2. Si Oldu! Sakarya'yı 11-13 Mayıs tarihlerinde Trabzon'da yapılacak Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hak kazandılar. Kendilerini tebrik ediyoruz.

Nis

Küçük Kızlar Spor Tırmanışı il 3.sü Oldu! Kendilerini tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuz adına Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız'ı ziyaret ettik. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.

PARLA TEPESİ OKUL YÜRÜYÜŞÜ

Nis

Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan ve Şube Müdürü Remzi Şengül okulumuza ziyaret gerçekleştirdi.

Nis

Alifuatpaşa Ortaokulu olarak eylem planımız kapsamında mart ayı içerisinde bulunan Mesnevi’den Hikayeler etkinliği kapsamında farklı sınıf seviyelerinde öğrencilerin kelime hazinelerini ve dil becerilerini geliştirmek, okuduğunu anlama ve yorumlama becerilerini pekiştirmek, Ahlaki değerleri ve erdemleri kazandırmak hedefiyle etkinlikler düzenlendi.

Anlamını Bul Etkinliği: Tüm sınıflarda "Anlamını Bul" etkinliği gerçekleştirildi. Mesnevi'den seçilen kelimeler ve anlamları öğrencilere sunuldu. Öğrencilerden kelimeleri doğru anlamlarıyla eşleştirmeleri istendi.

Kelime Türetme Etkinliği:Tüm sınıflarda "Kelime Türetme" etkinliği yapıldı. Mesnevi'den seçilen kelimeler ve kökleri öğrencilere sunuldu. Öğrencilerden bu kelimelerden yeni kelimeler türetmeleri istendi.

Kare Bulmaca Etkinliği: Tüm sınıflarda "Kare Bulmaca" etkinliği gerçekleştirildi. Mesnevi'den seçilen kelimelerle kare bulmaca hazırlandı. Öğrencilerden bulmacayı çözmeleri istendi.

Öykü Kartları Hazırlama ve Anlatım Etkinliği: Mesnevi'den seçilen hikayeler için öykü kartları hazırlandı. Hazırlanan kartlarla hikayelerin anlatımı gerçekleştirildi. Anlatım sırasında görseller ve figürler kelimelerin anlamlarını pekiştirmek için kullanıldı.

Değerlendirme: Etkinlikler sonucunda öğrencilerin okuduğunu anlama ve yorumlama becerilerinde gelişme gözlemlendi. Kelime hazinelerinde ve dil becerilerinde de önemli bir ilerleme kaydettiler.Mesnevi'den hikayeler öğrencilere ahlaki değerler ve erdemler kazandırdı.

Dilimizin Zenginlikleri Panosu’nda Mevlana’nın Yedi Öğüdü Pano Çalışması sergilendi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü anısına okulumuzda program gerçekleştirildi.

Programda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Resim Yarışmasında İlçede 1. Olduk.

7-A Sınıfı öğrencilerimizden Cemre Eylül Koyun öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma programını gerçekleştirdik.

Emeği geçen öğrencilerimize ve okulumuz matematik dersi öğretmeni Gökhan ER'e teşekkür ederiz.

Mrt

İlçemizde düzenlenen "Nehrin Çocukları İstiklal'e Ses Veriyor" Adlı İstiklal Marşı Seslendirme Yarışmasında 1. Olmuştuk. 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabul Ediliş Günü kutlamasında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Doğan tarafından öğrencilerimizin ödülleri takdim edildi.

Okulumuz Müzik Öğretmeni Özkan ÖZER komutasında hazırlanan okul koromuzu ve öğretmenimizi tekrar tebrik ediyoruz.

Mrt

İlçemizde düzenlenen "Nehrin Çocukları İstiklal'e Ses Veriyor" Adlı İstiklal Marşı Seslendirme Yarışmasında 1. Olduk ve okulumuzu İl seviyesinde temsil etme hakkı kazandık.

Okulumuz Müzik Öğretmeni Özkan ÖZER komutasında hazırlanan okul koromuzu ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz.