May

Okulumuz Müzik öğretmeni Özkan Özer öncülüğünde "İlham Veren Buluşmalar"ın ilki gerçekleştirildi.

Zoom ortamında gerçekleşen buluşmada Özkan Özer'in eski öğrencisi aynı zamanda İTÜ Gemi Mühendisliği öğrencisi olan Yusuf Olam 8. sınıf öğrencilerimize hayata ve sınava dair tecrübelerini aktardı.

8.sınıf öğrencilerimize yaklaşan LGS yolculuğunda ilham vermesi, yollarını aydınlatması adına yapılan bu buluşmadan öğrencilerimiz oldukça memnun kaldı.

Aynı yoldan yakın zamanda geçen birinin tecrübeleri ve tavsiyeleri sınav yaklaşırken önemli bir motivasyon kaynağı oldu.

Ayrıca buluşmaya Sosyal Bilgiler öğretmeni Mehmet Kaplan ve Türkçe öğretmeni Bekir Altınbaş da katıldı. Öğrencilerimizi okula geldikleri ilk günden bu yana yalnız bırakmayan her durumda yanlarında olan öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz.

Tabi ki teşekkürün en büyüğü bu güzel buluşmayı gerçekleştiren Özkan Özer ve tecrübeleriyle öğrencilerimize ilham kaynağı olan Yusuf Olam'a.

May

Okulumuz velilerinden Sinan Yaki, bütün işçilik ve maliyetlerini karşılayarak okulumuzun ana binasının girişindeki yıpranmış ve eskiyen kısımları yenileyerek kurumumuza yeni bir görünüm kazandırmıştır.

Sinan Yaki ve ailesine Devletimiz, Milletimiz ve Alifuatpaşa Ortaokulu ailesi adına okul müdürümüz Mücahit Tarakçı tarafından plaket takdim edildi.

Kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

6.Sınıf öğrencilerimizle Bursa gezisi düzenledik. Öğretmenlerimizin koordinatörlüğünde gerçekleşen gezide öğrencilerimiz oldukça eğlenceli anlar yaşadı. Hem sosyal hem de kültürel açıdan kazanımları yüksek bir gezi gerçekleştirmiş olduk.

May

Kitap Sakarya Projesi kapsamında tüm okul öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte kitap okuduk.

Nis

Alifuatpaşa Ortaokulu olarak eylem planımız kapsamında nisan ayı içerisinde bulunan “Mısra Ezberleme” etkinliği kapsamında farklı sınıf seviyelerinde öğrencilerin ezber becerilerini geliştirmek ve en az bir şairimizin bilinen  bir şiirinden bir bölüm ezberlemek  hedefiyle etkinlikler düzenlendi.

Faaliyet Adı: Mısra Ezberleme

1.Bu Nedir?  Etkinliği:

Bu etkinlikte öğrencilere son harfi verilen varlıkların, eşyaların ve kavramların ipuçlarıyla bulunması istenmiştir. Bu etkinlikle öğrencilerin kelimeleri doğru yazma ve okuduklarını anlama becerileri geliştirilmesi hedeflenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır.

2.Duvar Yazısı (Grafiti) Çalışmaları:

Bu etkinlikte öğrencilere sanatçıların kendilerini ve fikirlerini ifade etmeleri için yeni ve popüler bir sanat biçimi olan “Duvar Yazısı (Grafiti)” tanıtıldı. Grafiti çalışmaları incelendi ve öğrencilerle yazılar hakkında konuşuldu. Bu sanat yolu ile kendilerini nasıl ifade edebilecekleri tartışıldı. Örnek grafiti yazılarını farklı boya malzemeleri ile boyamaları istendi. Okul bahçesinde uygun görülen duvarlarda grafiti çalışmaları yapıldı.

Genel Değerlendirme:

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Nisan ayı faaliyeti etkili bir şekilde gerçekleştirildi. Mısra ezberleme etkinliklerinde öğrencilere seviyelerine uygun mısralar verildi ve bu mısraları ezberlemeleri istendi. Bu etkinlik ile öğrencilerin hafızalarını geliştirme, anlama ve yorumlama becerilerini artırma çalışmaları ile kelime haznelerinde ve dil gelişiminde olumlu sonuç verdi. Nisan ayı etkinlikleri öğrencilerin projeye olan ilgilerini artırmış ve yaparak yaşayarak dilimizi öğrenmelerini sağlamıştır.

Sonuç:

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Nisan ayı çalışmaları öğrenciler için oldukça faydalı oldu. Mısra ezberleme ve grafiti çalışmalarına aktif bir şekilde katılan öğrenciler keyifli vakit geçirirken dil becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunuldu.

Dilimizin Zenginlikleri Panosu’nda farklı şairlerimizin şiirlerinden bölümler alınarak oluşturulan panolarda öğrencilerimiz seçtikleri şairlerin şiirlerinden mısra ezberleme etkinliği gerçekleştirdiler.

Yapılan etkinliklerin görselleri okul sosyal medya hesaplarımızda da paylaşıldı.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca, internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.

Erişmek için tıklayınız...

#KöklerdenGeleceğe #TürkiyeYüzyılınınMüfredatı

Nis

Okulumuz 7.Sınıf öğrencilerinin katılımıyla Eskişehir gezisi düzenlendi. Öğretmenlerimizin kontrolünde gerçekleşen gezide öğrencilerimiz eğlenceli bir gün geçirdiler. Gezide; Odunpazarı Evleri, Sazova Parkı, Eti Sualtı Müzesi, Hayvanat Bahçesi, Masal Şatosu, Balmumu Müzesi ve Cam Sanatları Müzesi ziyaret edilen yerlerdendi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yapılan yarışmalarda oyunların kazananlarına hediyeleri verildi. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nin konusu olan sofra adabı, öğrencilere yaparak yaşayarak öğretilmesi amacıyla, 5.Sınıf öğrencilerimizle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Muhammet İkbal Kılıç koordinatörlüğünde kahvaltı etkinlikleri düzenlendi.

Nis

Okulumuz 5-B Sınıfıyla yürüyerek parla tepesine çıktık. 2.sini gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüz artık okulumuzun geleneği haline geldi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çoşkuyla kutlandı.

Nis

Yıldız Kız Spor Tırmanışı Branşında Sporcularımız Sakarya 2. Si Oldu! Sakarya'yı 11-13 Mayıs tarihlerinde Trabzon'da yapılacak Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hak kazandılar. Kendilerini tebrik ediyoruz.

Nis

Küçük Kızlar Spor Tırmanışı il 3.sü Oldu! Kendilerini tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuz adına Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız'ı ziyaret ettik. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.

PARLA TEPESİ OKUL YÜRÜYÜŞÜ