Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bursluluk Sınavı İle İlgili Ayrıntılar Belli Oldu.

Ock

Tüberküloz (Verem) hastalığına neden olan tüberküloz basili (verem mikrobu) Robert Koch tarafından 24 Mart 1882’de keşfedilmiştir. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü, 1996 yılından itibaren her yıl 24 Mart tarihini “Dünya Tüberküloz Günü” ilan etmiştir. Bu çerçevede tüm Dünya’da verem hastalığı farkındalığını artırmaya yönelik etkinlikler düzenlenmesi önerilmiştir. Ancak ülkemizde bu tarihten çok önce 1947 yılında, önemli bir halk sağlığı sorunu olan tüberkülozla etkin savaş için yılın ilk pazarı ile başlayan hafta, toplumu verem hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirme amacıyla VEREM EĞİTİM VE PROPAGANDA HAFTASI olarak kutlanmaya başlamıştır.

Okulumuzda Tüberküloz (Verem) hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak adına sınıflarımızda tanıtım eğitimleri verilecektir. Konu ile ilgili içerikler ektedir.

Kas

03/11/2023 TARİHİNDE CUMA GÜNÜ 16:00 DA 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILACAKTIR. TOPLANTIYA TÜM SAYGIDEĞER VELİLERİMİZ DAVETLİDİR, KATILMALARINI KUVVETLE İSTEMEKTEYİZ.

Mrt

Okulumuzda başlayan eTwinning projesi tüm hızıyla devam ediyor. Öğrencilerimizle birlikte yaptığımız etkinliklerle çok yönlü olarak kendimizi geliştirmeye ve ürün çıkarmaya devam ediyoruz.

Kahoot Bilgi Yarışması, Lego Kaplan Robotu, MBlock 21 Hayvan Tanıtımı yaptık.

Projemiz için öğrencilerimizin tasarladığı logo birinci oldu ve proje logosu seçildi.

Proje kapsamında online ve yüz yüze toplantılar düzenliyoruz. Şiir, hikaye ve fabl yazıyoruz. Pano ve maske çalışmaları yapıyoruz.

Yurtiçi ve yurtdışı ortaklarımızla ortak çalışmalar yapıyoruz.

Geri dönüştürülebilir ürünlerden okulumuz çevresindeki hayvanlar için yuva ve yemlikler yapıyoruz.

Web 2.0 araçlarını süreç içerisinde oldukça fazla kullanıyoruz. MBlock, Kahoot, MyStoryBook, Jamboard, Prezi, Canva, Zoom, Lego, Youtube, Microsoft Office kullandığımız programlardan sadece bazıları.

Projemizi yaygınlaştırmak için okul idaresine, öğretmenlere ve okulumuzdaki öğrencilere tanıtımlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.

Yakın zamanda hayvan barınağı ziyareti gerçekleştireceğiz ve düşüncelerimizi sizlerle paylaşacağız.

Çalışmalarımızın tamamına erişmek için tıklayınız...

Ara

Okulumuz öğrencileri katılımı ve Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni Fatma Ak Kaplan rehberliğinde eTwinning projesi çalışmaları başladı.

Projede yer alan öğrencilerle toplantı yapıldı ve görev dağılımı oluşturuldu.

Projemizin adı: I LEARN SUCCESSFUL AND CUTE ANİMALS, I WRİTE MY TALE (BAŞARILI VE SEVİMLİ HAYVANLARI ÖĞRENİYORUM, FABLIMI YAZIYORUM)

Öğrencilerimiz bu proje sayesinde kendilerini çok yönlü olarak geliştirecekler. Yurtiçi ve yurtdışı ortak okullarla etkileşim halinde olup dil yeteneklerini de geliştirecekler.

Ara

Geyve Alifuatpaşa Ortaokulu olarak sizlerle aramızdaki iletişimi üst düzeyde tutabilmek için "e-Dilek Kutusu" oluşturduk.

Sizlere daha iyi bir hizmet verebilmemiz için düşünceleriniz her zaman bizim için önemli ve değerlidir.

Sizlerden gelecek olan tüm istek, öneri ve tavsiyeleri değerlendirmek üzere bekliyoruz.

Ock

Kas