Ock

Alifuatpaşa Ortaokulu olarak eylem planımız kapsamında ocak ayı içerisinde bulunan Dede Korkut Okumaları etkinliği kapsamında farklı sınıf seviyelerinde Dede Korkut Hikayeleri kitabı sınıf ortamında incelendi. Öğrenciler hikayelerle ile ilgili fikirlerini söyleyerek karşılıklı yorumlarda bulundular. Yapılan etkinliklerle öğrenilen kelimelerin kalıcı olması için çeşitli etkinlikler yapıldı.

Ock

Okulumuz 8.Sınıf öğrencileriyle lise gezileri yaptık.

Gezi kapsamında; Adapazarı Cevat Ayhan Fen Lisesi, Necmettin Erbakan Fen Lisesi, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi, Arifiye Tematik Lisesi gezildi.

Ock

Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün Harp Okulundan sınıf arkadaşı,  Kurtuluş Savaşı'nı fiilen başlatan komutanlardan ve savaş boyunca önemli görevler üstlenen kahraman Orgeneral Ali Fuat Cebesoy Paşa, vefatının 56.yıl dönümünde okulumuzun öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu programla anılmıştı. Hazırladığımız program medyada yer aldı.

Ock

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır. Bu çerçevede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı, her yıl Ocak ayının ikinci haftasında (08-14 ocak 2024) Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri düzenlemektedir. Bu kapsamda okulumuzda öğrencilerimize yönelik bilgilendirme faaliyetleri düzenlendi.

Ock

Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün Harp Okulundan sınıf arkadaşı,  Kurtuluş Savaşı'nı fiilen başlatan komutanlardan ve savaş boyunca önemli görevler üstlenen kahraman Orgeneral Ali Fuat Cebesoy Paşa, vefatının 56.yıl dönümünde Alifuatpaşa Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu programla önce Geyve MYO konferans salonunda daha sonra da kabri başında şanına yakışır şekilde yad edildi. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Ülkemizde her yıl, ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan haftada, toplumun tüberküloz (verem) hastalığı hakkında bilgilendirilmesi ve dikkatinin çekilmesi amacıyla “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir.

Okulumuzda tüm kademe ve sınıflarımızdaki öğrencilere bu kapsamda eğitici videolar izlettirildi.

Ock

Kitap Sakarya Projesi kapsamında kitap okumaya devam ediyoruz.

3 Ocak 2024 Çarşamba 4.Ders saatimizde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Aralık Ayı etkinlikleri kapsamında bir okul panosu hazırladık. Çocuklarla sözlük okumaları yaptık ve benim sözlüğüm çalışmasıyla her çocuk kendi sözlüğünü oluşturdu. En iyi sözlükler ilçeye yarışmaya gönderildi.

Ock

Tüberküloz (Verem) hastalığına neden olan tüberküloz basili (verem mikrobu) Robert Koch tarafından 24 Mart 1882’de keşfedilmiştir. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü, 1996 yılından itibaren her yıl 24 Mart tarihini “Dünya Tüberküloz Günü” ilan etmiştir. Bu çerçevede tüm Dünya’da verem hastalığı farkındalığını artırmaya yönelik etkinlikler düzenlenmesi önerilmiştir. Ancak ülkemizde bu tarihten çok önce 1947 yılında, önemli bir halk sağlığı sorunu olan tüberkülozla etkin savaş için yılın ilk pazarı ile başlayan hafta, toplumu verem hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirme amacıyla VEREM EĞİTİM VE PROPAGANDA HAFTASI olarak kutlanmaya başlamıştır.

Okulumuzda Tüberküloz (Verem) hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak adına sınıflarımızda tanıtım eğitimleri verilecektir. Konu ile ilgili içerikler ektedir.

Ara

Okulumuzda Tenis Turnunası yapıldı ve bitti.

Okul Müdürümüz Mücahit Tarakçı 1. oldu, kendisini tebrik ederiz.

2. Olan Özkan hocamızı Tebrik ederiz sakat eliyle mükemmel oynadı.

3. ⁠Olan Gökhan ve Mustafa hocamızı tebrik ederiz.

4. ⁠katılan Tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.

Salı günü öğretmenler odasında ödüller dağıtıldı

Ara

Geçtiğimiz hafta okulumuzda planlanarak her gün yerli malı haftası kutlaması yapıldı.

Ara

Okulumuzda gerçekleştirmiş olduğumuz kermesimize dair fotoğraflar.

Ara

Kitap Sakarya Projesi kapsamında kitap okuma saati etkinliği gerçekleştirdik.

Ara

Okulumuz 6-C Sınıfı öğrencileri ve Hayvan Hakları Koruma Klübü öğretmenlerimiz Mümine Koç ile Mustafa Demir Adapazarı Hayvan Barınağına ziyaret gerçekleştirdi.

Sokak hayvanları ile ilgili farkındalık oluşturmak için yapılan ziyaret amacına ulaştı. Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuz bahçesinde fidan dikme etkinliği düzenlendi. Okul Müdürümüz Mücahit TARAKÇI, Türkçe Öğretmenimiz Selman YENİLMEZ ve öğrencilerimizin katılımlarıyla etkinlik gerçekleştirildi. Kendilerine teşekkür ederiz.