TARİHİMİZ

Okulumuz İlkokul olarak eğitime başlamıştır

Alifuatpaşa' da kurulmuş olan ilk ilkokul bugünkü Cumhuriyet İlkokulu idi. Kasabamızdaki nüfus potansiyelinin artmasına paralel olarak nüfusun artması ile yen bir ilkokulun yapılması için teşebbüse geçildi. Alifuatpaşa' da nüfus ve coğrafi durumuna göre, okul yapılmasına uygun görülen bugünkü arazi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1966 yılında okulumuz inşa ettirildi.

Okulumuz ilkokul olarak eğitim- öğretime başlamış ve 30/11/1966 Tarihinde dördüncü Cumhurbaşkanımız Cemal Gürsel'in ismi verilmiştir. İki binamız mevcut olup binamızın birisi Alifuatpaşa Lisesi biriside Cemal Gürsel İlkokulu olarak eğitime devam etmekte iken lise kısmı öğrenci yetersizliği nedeniyle 1998 yılında  kapatılmıştır. 8 yıllık zorunlu eğitime geçiş sürecinde 1995 yılında ise  Alifuatpaşa Ortaokulu kapatılarak, Alifuatpaşa Ortaokulu ve Cemal Gürsel İlkokulu  Cemal Gürsel İlköğretim okulu adı altında birleştirilmiştir.

Okulumuzun arazisi maliye arazisine kayıtlı iken Sakarya ili tüzel kişiliği adına 18 pafta 1770 parsel No ile 09/02/1972 yılında 4015 metrekare olarak tapulanmıştır.

Yayın: 08.05.2013 - Güncelleme: 03.03.2020 10:02 - Görüntülenme: 3217