Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü anısına okulumuzda program gerçekleştirildi.

Programda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Resim Yarışmasında İlçede 1. Olduk.

7-A Sınıfı öğrencilerimizden Cemre Eylül Koyun öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma programını gerçekleştirdik.

Emeği geçen öğrencilerimize ve okulumuz matematik dersi öğretmeni Gökhan ER'e teşekkür ederiz.

Mrt

İlçemizde düzenlenen "Nehrin Çocukları İstiklal'e Ses Veriyor" Adlı İstiklal Marşı Seslendirme Yarışmasında 1. Olmuştuk. 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabul Ediliş Günü kutlamasında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Doğan tarafından öğrencilerimizin ödülleri takdim edildi.

Okulumuz Müzik Öğretmeni Özkan ÖZER komutasında hazırlanan okul koromuzu ve öğretmenimizi tekrar tebrik ediyoruz.

Mrt

İlçemizde düzenlenen "Nehrin Çocukları İstiklal'e Ses Veriyor" Adlı İstiklal Marşı Seslendirme Yarışmasında 1. Olduk ve okulumuzu İl seviyesinde temsil etme hakkı kazandık.

Okulumuz Müzik Öğretmeni Özkan ÖZER komutasında hazırlanan okul koromuzu ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Kitap Sakarya Projesi kapsamında tüm okul öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte kitap okuduk.

Mrt

Ameliyat olan öğrencimiz Baki Vahid Kırca'ya 8-C sınıfı olarak Beden Eğitimi dersinde ziyaret gerçekleştirdik, öğrencimize moral verdik.

Şbt

6.Sınıf öğrencilerimizle Geyve Gençlik Merkezi'ni ziyaret ettik.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat Ayı çalışmalarımızı sizlerle paylaşıyoruz.

1. ANLAT BAKALIM OYUNU: Öğretmen, sınıfı A ve B olmak üzere iki gruba böler. Gruptan bazı öğrenciler sözcü olarak belirlenmelidir. Öğretmen, anlatılacak kelimeyi sessizce sözcünün kulağına söylemeli ve sözcüğü anlatması için bir dakika süre vermelidir. Verilen sürede sözcü mimikleriyle ve beden dili yardımı ile kelimeyi anlatmaya çalışmalıdır. Verilen sürede iki grup kelimeyi bilemezse ikinci gruba söz hakkı verilir. En çok puanı alan grup öğretmen tarafından değişik şekillerde ödüllendirilebilir.
  2. DRAMA İLE ATASÖZÜ VE DEYİM ANLATMA ETKİNLİĞİ: Öğretmen belirlenen atasözü ve deyimleri, anlamlarıyla birlikte sınıfta anlatır. Öğrenciler belirli gruplara ayrılır. Her gruptan bir kişi bir atasözü deyim kartı seçer. Seçtikleri atasözü veya deyimin anlamını iyice anladıktan sonra atasözü veya deyimin içinde geçeceği bir olayı rol dağılımı yaparak canlandırıp sunarlar.
  3. ATASÖZÜ VE DEYİM RESİMLEME ETKİNLİĞİ: Öğrenciler öğrendikleri atasözü ve deyimleri kendi hayal güçlerine göre, ister karikatürize ederek ister olaya dayalı olarak resmederler. Ay boyunca ortaya çıkan eserler okulda sergilenir.

Türkçe Öğretmenimiz Buket Yağcı ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz 6-C Sınıfı öğrencilerinden Muhammet Sait ATEŞ, kaza geçiren arkadaşına derste öğrendiği kurallara göre başarılı bir şekilde ilk yardım uygulayarak hayatını kurtardı. Alınan kararla kendisini Onur Belgesi ile ödüllendirildi. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bursluluk Sınavı İle İlgili Ayrıntılar Belli Oldu.

Şbt

Küçük Erkek Futbol takımımız İlk maçını Camili Sait Faik Ortaokulu ile yaptı ve 3-2 kazandı.

2. maçımızı Adapazarı Hızırtepe Ortaokulu ile yaptık ve 3-1 kazanarak çeyrek finale yükseldik.

Müsabakalar Erenler Stadında oldu.

Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Barış Orman'ı tebrik ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 1.Dönemi sona erdi ve öğrencilerimizle karne töreni düzenledik.

Sınıf ve okul birincilerimize ödülleri takdim edildi.

Herkese iyi tatiller dileriz.

Ock

Alifuatpaşa Ortaokulu olarak eylem planımız kapsamında ocak ayı içerisinde bulunan Dede Korkut Okumaları etkinliği kapsamında farklı sınıf seviyelerinde Dede Korkut Hikayeleri kitabı sınıf ortamında incelendi. Öğrenciler hikayelerle ile ilgili fikirlerini söyleyerek karşılıklı yorumlarda bulundular. Yapılan etkinliklerle öğrenilen kelimelerin kalıcı olması için çeşitli etkinlikler yapıldı.

Ock

Okulumuz 8.Sınıf öğrencileriyle lise gezileri yaptık.

Gezi kapsamında; Adapazarı Cevat Ayhan Fen Lisesi, Necmettin Erbakan Fen Lisesi, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi, Arifiye Tematik Lisesi gezildi.